هنرستان شهید سعیدی خرم آباد

وبلاگ هنرستان فنی و حرفه ای پسرانه ی شهید سعیدی خرم آباد

هنرستان شهید سعیدی خرم آباد

وبلاگ هنرستان فنی و حرفه ای پسرانه ی شهید سعیدی خرم آباد

هنرستان  شهید سعیدی خرم آباد

وبلاگ هنرستان پسرانه شهید سعیدی ناحیه 2 خرم آباد

آخرین نظرات

تکنیک های مطالعه برای کنکور

دوشنبه, ۸ تیر ۱۳۹۴، ۱۲:۱۰ ب.ظ

این هم تکنیک های برنامه ریزی برای کنکور برای هنرجوی های کنکوری سال 94

برنامه ریزی

  برنامه ریزی صحیح یعنی استفاده از لحظه لحظه ی زندگی. هیچ هدفی هر چند به ظاهر بزرگ و دست نیافتنی باشد وجود ندارد که با برنامه ریزی صحیح قابل حصول نباشد. مهم ترین اصول برنامه ریزی که به نام هفت اصل طلایی معروف است عبارت اند از :


1 - برنامه ریزی باید به حد کافی انعطاف پذیر باشد . یعنی در آن یکسری ساعات آزاد باشد که به دروس اختصاص داده نشود  تا در صورت پیشامد های غیر منتظره بتوان به جبران ساعات از دست رفته پرداخت و عقب ماندگی های بوجود آمده را در آن ساعات جبران کرد.
2 - برنامه ریزی باید فردی و بر اساس خصوصیت های ویژه و نقاط قوت و ضعف هر فرد باشد . عین حال باید توجه داشت عمل برنامه ریزی انفرادی هنگامی که فرد با دوستانی همراه شود که عادات تحصیلی یکسان دارند یا هدف مشترکی را تعقیب میکنند ساده تر است !
3 - در برنامه ریزی دروسی که پشت سر هم قرار میگیرند از نظر موضوع تفاوت بیشتری باید داشته باشند و دروس مشابه پشت سر هم خوانده نشود

4 - افزودن بر ساعات درسی و پیشرفت به صورت پله پله صورت گیرد نه به صورت حرکت موشکی یا سطح شیبدار.
5 - عقب گرد گاهی اوقات اجتناب ناپذیر است و آن هنگامی است که به اندازه کافی روی پله پایینتر نمانده اید ! یادتان باشد عقب گرد یک اتفاق طبیعی است نه یک فاجعه !
6 - در عمل به برنامه ریزی هر وقت احساس خستگی کردید بیاد این جمله بیفتید " نسیمی نیرو بخش از پی هر خستگی می وزد ! پس به پیش ! " هیچ کس آنقدر وقت ندارد که تنها از بهترین لحظات استفاده کند. واقعیت این است که هسته مرکزی هر موفقیتی را نظم تشکیل میدهد .

 

تکنیک های مطالعه :
مرحله اول قبل از مطالعه : قبل از شروع دانستنی های زیر مفید است

1 - دانستن هدف: هدف زیربنای هرعملی است و شما از انجام هرکاری حتما هدفی دارید . لذا برای مطالعه نیز باید هدف مشخصی داشته باشید.  اگر بدون هدف درس بخوانید موفقیت چندانی کسب نمیکنید !
2 - اراده : عزم و اراده قوی داشته باشید و با تلاش و مطالعه به روش صحیح راههای خوشبختی را به سوی خود بگشایید.
3 - اعتماد به نفس : شک و تردید را به خود راه ندهید و با اعتماد کامل به اینکه حتما در کنکور قبول میشوید درس بخوانید . هر چه اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید ضریب موفقیت شما بالاتر است.
4 - برنامه ریزی : داشتن برنامه منظم و هدفدار یکی از عوامل موفقیت است . برنامه ریزی صحیح و این که چگونه از وقتتان حداکثر استفاده را کنین کمک زیادی به شما در هنگام مطالعه میکند . البته توجه داشته باشید که برنامه بدون کار کردن هیچ منفعتی ندارد .
5 - نظم و ترتیب : نظم و برنامه اساس هر سازمانی است . لذا باید اتاق مطالعه شما کاملا عاری از هرگونه وسیله ی اضافی باشد . فقط کتابی را که میخواهید بعلاوه ی قلم و چند برگ سفید و اگر چیز دیگری نیاز داشتید مرتب رو میزتان بگذارید.  اتاق باید عاری از هرگونه پوستر و عکس و ... باشد . شما باید تمام وسایل مورد نیاز خود را فراهم کنین و از طرف دیگر کارها یی که مربوط به مطالعه نیست مثله : تلفن زدن ، روزنامه خواندن و ... را در زمان استراحت انجام دهید

6 - خونسردی : اضطراب و دلهره گامهای اولیه شکست میباشد . پس هیچ گاه در هنگام مطالعه اضطراب به خود راه ندهید و با این دید که حتما در امتحان قبولید به مطالعه بپردازید !
7 - علاقه : شرط اساسی یادگیری است. لذا سعی کنین با روحیه خوب و مشتاق درس بخوانید  نه با بیزاری و از روی اجبار
8 - عدم اتلاف وقت : از لحظه لحظه زندگیتان برای پیشرفت و تکامل استفاده کنین.

9 - اتاق مطالعه : باید آرام و ساکت باشین و تا حد امکان رفت و امد خانوادگی را به حداقل برسانید.  همچنین شلوغ و پر از لوازم نباشد . خود را به یک اتاق و یک میز مطالعه شرطی کنین تا مانع حوا پرتی شما و جلب توجه تان به اشیا نشود . تا حد امکان در اتاقی که میخوابید مطالعه نکنید ! چون باعث خواب آلودگی میشود.
10 - فاصله : فاصله چشم تا کتاب باید حدود 30-40 cm باشد.

11 - عدم خستگی : وقتی خسته اید اصلا مطالعه نکنید بعد از استراحت مشتاقانه و سرحال شروع به مطالعه کنید.
12 - زمان مطالعه : بلافاصله بعد خوردن غذا مطالعه نکنید. چون با پر شدن معده دستگاه گردش خون ، خون را به معده می فرستد و خون کمتری به مغز میرسد و احساس خواب آلودگی به شخص دست میدهد.
13 - نور اتاق : نور ، در مکانی که میخواهید در آنجا مطالعه کنین باید کافی و مناسب باشد.
14 - تمرکز حواس: شرط اساسی یادگیری که قابل پرورش است.  هنگام مطالعه یک دفترچه داشته باشید و افکار مزاحم را یادداشت کنید

15 - تغذیه مناسب : مواد غذایی کلسیم دار ؛ فسفر دار، منیزیم دار ، ویتامین ها ی B -B12 باعث افزایش کارایی حافظه میشند.  که درشیر - جوانه گندم - فندوق- گردو - بادام - تخم مرغ و سبزیجات و ... موجود است.

 

مرحله ی مطالعه
1 - آموزش تند خوانی : وسایل مورد نیاز : مداد + کاغذ + ساعت.
کلمه خوانی یک علت مهم کند خوانی است. نظامهای یادگیری ، یادسپاری و یاد آوری انسان یک نظام عجیب است که تواناییهایش حد و مرزی ندارد  فرد میتواند به جای خواندن 250 کلمه در دقیقه متعارف سرعت خواندنش را تا 24000 کلمه در دقیقه افزایش دهد.
2 - یادداشت برداری: در حین خواندن نکات مهم و کلیدی را یادداشت کنید. حدود 90% مطالب یک کتاب غیر ضروری است .
3 -  مرور : مرور صحیح را به هیچ عنوان فراموش نکنید. ما خیلی وقتها مطالعه نمیکنیم که چیزی را یاد بگیریم، بلکه بسیاری اوقات مطالعه میکنیم تا چیزهای را فراموش نکنیم. به عبارت دیگر شاید مطالعه بیشتر و وقت گذاشتن برای مرور سریع مطالب باعث نشود که ما مطلب جذیدی را یاد بگیریم. اما لااقل این فایده را دارد که به ما می آموزد مطلب و گزینه ی نا درست کدام است. و همین که شما بدانین کدام گزینه نادرست است میتواند کمک شایانی برای رساندن شما به گزینه درست باشد .
چقدر بخوانیم ؟
 درس آسان :  50 - 45 دقیقه درس بخوانید و 5 دقیقه استراحت
درس سخت :  30 - 15  دقیقه درس و 5 دقیقه استراحت

البته این نوع درس خواندن برای همه ی زمان ها توصیه نمیشود

منبع : Karshenasi.com

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی